Uredjaji za prisluškivanje - prisluškivači

Prisluškivanje se vrši pomoću minijaturnih bubica. Pomoću njih se puzdano može doći do informacija šta je ko pričao u odredjenoj prostoriji ili automobilu.

Predstavljaju najrasprostranjeniji vid prisluškivanja zbog jednostavnijeg korišćenja i niže cene u odnosu na prisluškivanje mobilnih telefona.

Prislušni uredjaji se mogu svrstati u dve osnovne grupe:

 • Prisluškivači
 • Snimači razgovora

Prisluškivači

Mikroprisluškivači su najbrojnija grupa proizvoda. Kada ih ostavite u prostoriji ili automobilu možete sa neograničenog dometa slušati šta se tamo razgovara. Kod automobila znate i lokaciju.

Osnovni modeli su špijun bube koje rade na FM frekvenciji iznad ili ispod radio opsega da bi imali zaštitu od slušanja drugih osoba.

fm predajnik

Posedujemo vlastitu proizvodnju ovih modela. Njihova prednost je što možete ceo dan neprekidno slušati. U kompletu se uvek dobija specijalni prijemnik sa slušalicama.

Domet im je od 50 - 350m u zavisnosti od konfiguracije terena. To je i osnovni nedostatak ovih kompleta. Zato se u poslednjih nekoliko godina kupuju uglavnom GSM prisluškivači.

Sa pojavom mobilne telefonije počela je i proizvodnja minijaturnih mobilnih telefona veličine dve kocke šećera. U njih se stavi SIM kartica. Pozivom na broj u bubici GSM mikroprisluškivač se aktivira i Vi možete čuti čak i šaputanje u prostoriji.

Posedujemo veliki izbor ovih modela. Ovo je najjeftinija opcija za prisluškivanje.

Prednosti:

 • Malih su dimenzija
 • Može se čuti razgovor uživo što je najinteresantnije i kupcima ovih uredjaja neophodno iz različitih razloga. Uglavnom se koriste kada je bitno vreme za dobijanje informacija jer kasnije one postanu manje vredne.
 • Neograničen domet im je velika prednost u odnosu na špijun bube
 • Povoljna cena u odnosu na sve ostale uredjaje za prisluškivanje
 • Veliki broj mogućnosti koje pruža korišćenje mobilne telefonije od kojih je jedna od korisnih lokacija kod automobila.
gsm predajnik

Nedostaci:

 • Integrisana punjiva baterija omogućava 1-2 sata slušanja što drugi uredjaji za prisluškivanje rešavaju na mnogo bolje načine. Baterijski problem je jedna od glavnih stvari sa kojima se susreće svaki ozbiljan spyshop. Posedujemo veliki broj rešenja iz ove oblasti.
 • Mreža mobilne telefonije ne može tako čisto da prenese zvuk pogotovu kada u razgovoru učestvuje više osoba.
 • Nemogućnost korišćenja u suterenima i tamo gde je signal mobilne telefonije slab ili ga nema.

Posedujemo veliki izbor različitih modela prisluškivača. Razlikuju se po dužini trajanja baterije, čujnosti, veličini, obliku, proizvodjaču, kvalitetu izrade, broju mikrofona i ceni.

Kada se GSM bubice spoje sa sistemom za napajanje strujom postaju mnogo upotrebljivije. One mogu da rade konstantno preko punjača na 220V ali se tada mnogo teže sakrivaju pa je potrebno ugraditi ih u neki uredjaj koji se napaja strujom.

bubica u kablu

Jedno od najboljih rešenja je njihova ugradnja u produžni kabl. Posedujemo sopstvenu proizvodnju ovog uredjaja za prisluškivanje

Poredili smo veliki broj kablova i izabrali najbolji. Podrazumeva se da se za ove namene koristi najkvalitetnija oprema za prisluškivanje iz razloga što je teže vršiti servis kada se kabl već postavi.

Detaljno testiramo ovaj proizvod i gotovo nikad se niko nije žalio na njega. Veliki je broj slučajeva kada je korišćenje ovog modela neophodno. Uglavnom su to situacije kada ne možete često ulaziti u porstoriju ili možete ući samo jednom. U poredju sa raznim drugim aparatima gde se mogu ugraditi bubice za prisluškivanje kablovi su neupadljivi i nalaze se u svakom prostoru pa se zato i najčešće koriste.

Naša su velika preporuka.

Uredjaji za prisluškivanje - snimači razgovora

Snimači razgovora su najpouzdaniji i najkomforniji način da dodjete do informacija. Uredjaj je malo veći nego upaljač.

Svaki kvalitetan snimač moda da ima ulaz za zmija mikrofon, kristalno čist zvuk, zvučnik i jednostavan meni.

Koriste se kao osnovno sredstvo za prisluškivanje razgovora u prostorijama i automobilu.

Prisluskivanje.rs poseduje veliki izbor modela. Ovo je jedan od glavnih prioriteta našeg rada.

Prednosti:

 • Dugotrajna baterija omogućava da jednom udjete u prostoriju, postavite uredjaja i vratite se za nedelju dana. Svi razgovori ostaju na aparatu i savršeno se čisto čuju.
 • Snimač se automatski pali na glas i gasi kada je tišina, pa je slušanje olakšano i ubrzano.
 • Pouzdani su i u 100% slučajeva donose rezultat.
 • Dugotrajni su i kvalitetni.
 • Ne morate razmišljati kada će razgovor da se vodi da bi se uključili u slušanje već to snimač radi za Vas.
 • Memorija novijih modela je praktično neograničena.
 • Čisto se čuje razgovor i kad u prostoriji ima više ljudi.
 • Oni su naša preporuka broj 1 ako ne računamo prisluškivanje mobilnih telefona.
snimac glasa

Nedostaci:

 • Ne možete uživo čuti šta se dešava tamo gde želite već naknadno
 • Dvadesetak evra viša cena u odnosu na prisluškivače
 • Minimalno veće dimenzije kod modela iste klase

Pored glavnih modela koji se kupuju u 95% slučajeva, postoji i veliki broj snimača koji se upotrebljavaju kada imate neki specifičan zahtev ili kada Vam neke od karakteristika glavnog modela nisu potrebne. Predtsavićemo neke.

gusb uredjaj

Ako Vam je bitna veličina, ovo je jedan od najmanjih uredjaja za prisluškivanje. Jako je jednostavan. Ne poseduje LCD ekran, nema nikakve tastere, nikakve funkcije, ne postoji mogućnost paljenja i gašenja na glas niti bilo kakvih podešavanja. Ima jedan prekidač koji kada se stavi u položaj "ON" uredjaj snima neprekidno od 5-20 sati u zavisnosti od modela.

USB snimač na slici spada u visoku klasu po pitanju trajanja baterije i kvaliteta snimka.

Pouzdan je. Nakon završenog snimanja sve informacije možete preslušati isključivo preko kompjutera jer uredjaj nema ulaz za slušalice niti zvučnik.

Glavni nedostatak ovog modela je integrisana baterija koja nije zamenljiva ali u praksi se pokazalo da može da traje relativno dugo.

Ovo je jedan od najprodavanijih snimača u Srbiji. Njegovo zlatno doba je prošlo pre više godina jer su ga sadašnji modeli prevazišli pre svega u trajanju baterije ali i u nekim drugim funkcijama.

Spada u profesionalnu opremu jer može da radi i na struju. Ovo je mala stvar u poredjenju sa kvalitetom zvuka koji poseduje ovaj uredjaj za prisluškivanje. Smatra se da se ovako visok nivo čujnosti može samo dostići.

Poseduje apsolutno sve karakteristike koje jedan snimač može da ima. Baterija mu na žalost ne traje više od 11 sati. Ako Vam treba za neko kraće snimanje ovo je pravi izbor.

Jeftiniji modeli snimača koje nećemo posebno predstavljati imaju lošiji zvuk, mogu da budu radjeni po evropskim standardima što podrazumeva da ako se ne priča 5 minuta gase se da bi uštedeli energiju što je pogubno za prisluškivanje.

Vrlo je bitno da memorišu snimak iako se baterija istrošila što je redak slučaj kod komercijalnih modela.

Neke digitalne snimače razgovora možete videti na našem sledećem snimku.

recorder mp-38